Ekstruzja roślin strączkowych jest technologią szeroko stosowaną w przemyśle spożywczym. Proces ten polega na przetwarzaniu surowców pod wpływem wysokiej temperatury...
Czytaj dalej
Blog
Jakie są korzyści z wykorzystania pras ślimakowych do rzepaku w produkcji oleju?
Produkcja oleju z rzepaku jest jednym z kluczowych sektorów rolnictwa i przemysłu spożywczego. Prasy ślimakowe odgrywają w tym procesie istotną...
Czytaj dalej
Produkcja granulowanego makuchu rzepakowego dla bydła
Dobrze zbilansowana dieta ma duże znaczenie dla zdrowia zwierząt, a tym samym wpływa na efektywność hodowli. Rolnicy, poszukując wartościowych pasz...
Czytaj dalej
Opłacalność ekstruzji soi we własnym gospodarstwie
Soja jest źródłem białka i innych składników odżywczych, dlatego jej zastosowanie w żywieniu zwierząt staje się coraz popularniejsze. Aby móc...
Czytaj dalej
10 korzyści z korzystania z własnego granulatora do pasz
Pasza granulowana to sprasowane elementy paszy najczęściej o kształcie walca, które mają taki sam wygląd i taką samą wartość odżywczą....
Czytaj dalej
Jakie surowce mogą być wykorzystywane do produkcji pelletu?
Coraz więcej słyszy się ostatnio o pellecie. To wysokiej jakości biopaliwo stałe powstaje z drewna oraz odpadów roślinnych. Jest ono...
Czytaj dalej