Blog

W jaki sposób ekstruzja roślin strączkowych wpływa na ich wartość odżywczą?

Ekstruzja roślin strączkowych jest technologią szeroko stosowaną w przemyśle spożywczym. Proces ten polega na przetwarzaniu surowców pod wpływem wysokiej temperatury...
Czytaj dalej

Jakie są korzyści z wykorzystania pras ślimakowych do rzepaku w produkcji oleju?

Produkcja oleju z rzepaku jest jednym z kluczowych sektorów rolnictwa i przemysłu spożywczego. Prasy ślimakowe odgrywają w tym procesie istotną...
Czytaj dalej

Produkcja granulowanego makuchu rzepakowego dla bydła

Dobrze zbilansowana dieta ma duże znaczenie dla zdrowia zwierząt, a tym samym wpływa na efektywność hodowli. Rolnicy, poszukując wartościowych pasz...
Czytaj dalej

Opłacalność ekstruzji soi we własnym gospodarstwie

Soja jest źródłem białka i innych składników odżywczych, dlatego jej zastosowanie w żywieniu zwierząt staje się coraz popularniejsze. Aby móc...
Czytaj dalej

10 korzyści z korzystania z własnego granulatora do pasz

Pasza granulowana to sprasowane elementy paszy najczęściej o kształcie walca, które mają taki sam wygląd i taką samą wartość odżywczą....
Czytaj dalej

Jakie surowce mogą być wykorzystywane do produkcji pelletu?

Coraz więcej słyszy się ostatnio o pellecie. To wysokiej jakości biopaliwo stałe powstaje z drewna oraz odpadów roślinnych. Jest ono...
Czytaj dalej